fundacja bombonierka

Skąd pomysł

Spotkałyśmy się 1.09.2014 na rozpoczęciu roku szkolnego 1 klasy szkoły podstawowej naszych pierworodnych synów. Usiedli w jednej ławce. Okazało się, że mamy wspólnych znajomych. Jaki ten świat jest mały. Działałyśmy wspólnie przez rok w radzie rodziców i okazało się, że niektórych rzeczy się nie da, bądź jest dużo trudniej gdy nie jesteś formalną organizacją. Więc stałyśmy się fundacją dnia 11.02.2016 roku.

Co nas łączy co nas dzieli

O tym by dużo pisać, bo jesteśmy baaaardzo różne, ale to jest ogromnym atutem. Widzimy nasze projekty z różnych perspektyw dlatego są doskonałe.

Chcemy współtworzyć miejsce gdzie żyjemy, chcemy razem z lokalnymi władzami, przedsiębiorcami i ludzmi szukać rozwiązań dla realizacji pasji i pomysłów. Wszystko po to, aby żyło nam się lepiej, ciekawiej. Chcemy pokazać, że każdy ma talent i że te talenty się nie wykluczają, wręcz przeciwnie razem tworzą coś naprawdę niezwykłego, wyjątkowego i słodkiego jak pudełko czekoladek. Stąd właśnie nazwa BOMBONIERKA:)

Gosia o Kasi

To najbardziej zorganizowana osoba, którą znam. Podziwiam jej dążenie do celu i …co najważniejsze osiąganie go! Ja to ten pogaduszkowy typ (dlatego od kontaktów) i kiedy w rozmowach pozwalam sobie na ploty bądź zbędne emocje ona w bardzo wyważony sposób sprowadza rozmowę na właściwe tory-konkrety. BOMBA!

Ale przede wszystkim cenię jej przeogromną cierpliwość do mnie…..Ciekawe kiedy się skończy:)

Jesteśmy energią, która odkrywa możliwości i przekształca je w korzyści dla dobra wspólnego.
Społeczeństwo jest jak pudełko czekoladek – każdy człowiek inny.
Zacznij próbować, a w sposób zupełnie niezwykły smaki razem i osobno utworzą niesamowite, niepowtarzalne połączenie.

Synergia potrafi zdziałać cuda!
Aby jej doświadczyć, potrzebny jest szacunek, współpraca i przestrzeń do rozwoju dla każdego człowieka.

Fundacja Rozwoju Bombonierka została założona w dniu 11 lutego 2016 w celu:
– wzmacniania tolerancji społecznej, poprawy współpracy międzyludzkiej i międzypokoleniowej oraz wyrównywania szans grup wykluczonych i zagrożonych wykluczeniem społecznym;
– wzmacniania więzi w rodzinie i społeczności lokalnej;
– zwiększania poziomu wykorzystania potencjału, talentów i możliwości jednostek oraz grup społecznych dla dobra wspólnego.

Zapraszamy do współpracy!

STATUT FUNDACJI